Workshops Didgeridoo Spelen

Cursus didgeridoo spelen beginners vanaf 2 april 2019

Zes lessen op dinsdagavond, leer de basic drone, gebruik van stem en ademhaling, ritmes en natuurlijk de circulaire ademhaling! Met leendidgeridoo (hout) voor gebruik thuis voor de duur van de cursus.

Dinsdagavonden (6x) ingaande 2 april 2019, van 19.00 tot ongeveer 20.15, kosten €85,- inclusief gebruik van leendidgeridoo.

Cursus didgeridoo beginners vervolg ingaande 2 april 2019

Zes lessen op dinsdagavonden met meer aandacht voor de circulaire ademhaling, ritmes en samenspelen! Met (eventueel) leendidgeridoo voor gebruik thuis voor de duur van de cursus. Vanaf deel II wordt het écht steeds meer spelen en kan er verdieping ontstaan in je spel! Voor iedereen die de beginnerscursus of de beginnersworkshop heeft gevolgd. Kan je al een beetje spelen maar je hebt geen les bij de Didgeridoo Werkplaats hebben gevolgd: in overleg.

Dinsdagavonden ingaande 2 april 2019, van 20.15 tot ongeveer 21.30 uur, kosten €85,-

Eéndaagse beginnersworkshop op zaterdag 6 april 2019

Deze beginnersworkshop van één dag gaat over de basis van het didgeridoo spelen: de basic drone, gebruik van stem, ritmes en veel aandacht voor de circulaire ademhaling! Didgeridoo’s zijn aanwezig (voor als je nog geen eigen instrument hebt).

Zaterdag van 11.00 tot 16.00 in het Middenhuis in Zutphen, kosten: €60,-

Aanmelden en meer info: 06 12162583
email: vrijelijnen@kpnplanet.nl

Didgeridoo leren spelen!

Leer didgeridoo spelen en ontdek hoe veel er te beleven valt aan het spelen op dit traditionele instrument!
De eerste keer dat mensen het geluid van een didgeridoo horen laat meestal niet na om indruk te maken. Het geluid “komt binnen”, is voelbaar in het lichaam en geeft allerlei sensaties…
Vaak willen mensen dan zelf ook spelen en ervaren hoe het is om didgeridoo te spelen. In principe is het ook helemaal niet zo moeilijk, vaak lukt het na een paar minuten al om de basistoon te produceren! Het mooie van de didgeridoo is dat het een instrument is van improvisatie: er bestaan geen echte voorschriften voor en er is geen geschreven muziek, er is alleen de grote vrijheid om te spelen wat je wilt en hoe je wilt!
Een grote stimulans om door te gaan met didgeridoo spelen is het leren van de doorgaande ademhaling (het zogenaamde circulair ademhalen). Als je eenmaal hebt geleerd hoe je minutenlang door kan blazen is er geen einde aan de creatieve mogelijkheden die je op de didgeridoo kan ontplooien!
Ik leer je graag hoe je kan leren spelen en hoe je de circulaire ademhaling onder de knie krijgt…