Eéndaagse beginnersworkshop op zaterdag 19 januari 2019

Deze beginnersworkshop van één dag gaat over de basis van het didgeridoo spelen: de basic drone, gebruik van stem, ritmes en veel aandacht voor de circulaire ademhaling! Didgeridoo’s zijn aanwezig (voor als je nog geen eigen instrument hebt).

Zaterdag van 11.00 tot 16.00 in het Middenhuis in Zutphen, kosten: €60,-

Aanmelden en meer info:

06 12162583

email: vrijelijnen@kpnplanet.nl

Cursus didgeridoo spelen beginners vanaf 22 januari 2019

6 lessen op dinsdagavond, leer de basic drone, gebruik van stem en ademhaling, ritmes en natuurlijk de circulaire ademhaling! Met leendidgeridoo (hout) voor gebruik thuis voor de duur van de cursus.

Dinsdagavonden  ingaande 22 januari 2019, van 19.00 tot ongeveer 20.15, kosten €85,- inclusief gebruik van leendidgeridoo.

Cursus didgeridoo beginners II  ingaande 22 januari 2019

Zes lessen op dinsdagavonden met meer aandacht voor de circulaire ademhaling, ritmes en samenspelen! Met (eventueel) leendidgeridoo voor gebruik thuis voor de duur van de cursus. Vanaf deel II wordt het écht steeds meer spelen en kan er verdieping ontstaan in je spel! Voor iedereen die de beginnerscursus of de beginnersworkshop heeft gevolgd. Kan je al een beetje spelen maar je hebt geen les bij de Didgeridoo Werkplaats hebben gevolgd: in overleg.

Dinsdagavonden ingaande 22 januari 2019, van 20.15 tot ongeveer 21.15 uur, kosten €85,-

Cursus didgeridoo deel III

Voor cursisten die deel I en II al hebben gevolgd… Drie avonden met veel aandacht voor ritme en samenspelen en verdere ontwikkeling van je spel: ademhalingstechnieken en stemgebruik.

data: donderdagavonden 17 januari, 14 februari en 14 maart, van 19.30 tot ongeveer 20.45. Kosten € 42,50

Didgeridoo leren spelen!

Leer didgeridoo spelen en ontdek hoe veel er te beleven valt aan het spelen op dit traditionele instrument!
De eerste keer dat mensen het geluid van een didgeridoo horen laat meestal niet na om indruk te maken. Het geluid “komt binnen”, is voelbaar in het lichaam en geeft allerlei sensaties…
Vaak willen mensen dan zelf ook spelen en ervaren hoe het is om didgeridoo te spelen. In principe is het ook helemaal niet zo moeilijk, vaak lukt het na een paar minuten al om de basistoon te produceren! Het mooie van de didgeridoo is dat het een instrument is van improvisatie: er bestaan geen echte voorschriften voor en er is geen geschreven muziek, er is alleen de grote vrijheid om te spelen wat je wilt en hoe je wilt!
Een grote stimulans om door te gaan met didgeridoo spelen is het leren van de doorgaande ademhaling (het zogenaamde circulair ademhalen). Als je eenmaal hebt geleerd hoe je minutenlang door kan blazen is er geen einde aan de creatieve mogelijkheden die je op de didgeridoo kan ontplooien!
Ik leer je graag hoe je kan leren spelen en hoe je de circulaire ademhaling onder de knie krijgt…