Omgaan met kloofbijl, zaag en brandhout of: drie maal warm van het zelfde hout. Houthakken dat kan iedereen!?

Vroeger wist  bijna iedereen op het platteland hoe je het beste een wintervoorraad hout voor de kachel en fornuis kon aanleggen. Tegenwoordig moeten we dat opnieuw leren. Onze vaders (en moeders) weten dat veelal niet meer. Gelukkig is de kennis nog wel overgeleverd. Het zorgen voor een goede droge brandhout houtvoorraad is veelal een bron van plezier.  Werken in de buitenlucht, het genot van met het kracht en beleid klieven van het hout, het stapelen van het hout. En zo zoals een oud gezegde al stelt wordt je minstens 3 maal  warm van hetzelfde hout. Tijdens het zagen, tijdens het hakken en bij het opstoken.

Kom bij ons de kneepjes van het brandhout  hakken leren.

Op het mooie landgoed De Midgaard bij Almen, zaterdagmorgen 17 februari 2018 van 9.30 tot 12.00. Kosten: 30,- inclusief koffie/thee en een kop soep uit de  ketel boven het vuur na afloop.

Wat gaan we doen?

Na uitleg over (veilig) gebruik van bijlen, zagen, wiggen, vijlen, sappies, hakblokken en nog veel meer gaan we hout kloven, stapelen en stoken. We geven graag uitleg en veel tips.

Heb je een eigen bijl: neem hem mee, dan wordt meteen gekeken naar conditie en scherpte en leren we je hoe je bijlen scherp kan houden.

Heb je geen eigen bijl: we vertellen graag wat voor bijl je het beste kan aanschaffen.

Inclusief tips waar je hout kan verkrijgen. (NB het landgoed Midgaard heeft niet voldoende hout om het aan derden te kunnen leveren.)

Meer informatie en aanmelden: 

email: vrijelijnen@kpnplanet.nl

of bel: 06 12162583