Zelf een eigen didgeridoo maken! Kies een boomstam van inlands hout: berken, beuken, taxus, es, esdoorn, wilg of els (afhankelijk van voorraad).
Iedere boom/houtsoort geeft weer een andere klank en heeft weer een ander effect op de klank. Het is een geweldige ervaring om in een paar dagen tijd je eigen didgeridoo tot leven te laten komen en af te werken naar je individuele voorkeur en smaak. Je werkt met goed handgereedschap: gutsen en haalmessen, goede kwaliteit zagen, raspen en schaven.. Je hoeft hier geen ervaring mee te hebben. In principe kan iedereen met een paar aanwijzingen hier goed mee werken!

P1090423

Geniet van “eerlijk” en rustig handwerk en maak een eigen en uniek instrument..
Tussen het proces van het maken door is er gelegenheid om didgeridoo te spelen op aanwezige didgeridoo’s en om les te krijgen in het bespelen.
In een aantal dagen tijd maak je een didgeridoo, van boomstam tot instrument.

Bekijk de video van een voorjaarsworkshop didgeridoo maken:

workshop didgeridoo maken

Komend jaar staan er  drie workshops op kampeerboerderij De Baankreis gepland:

Voorjaarsweek I : van 30 april t/m 4 mei 2018

Voorjaarsweek II : 11 t/m 15 juni 2018

Zomerweek:  van 13 t/m  17 augustus 2018 

Kosten : € 325,- 

Aanmelden of meer informatie? Email: vrijelijnen@kpnplanet.nl                                   of tel: 06 12162583

Workshops zijn inclusief stammetjes, thee en koffie en gebruik van gereedschap. (De kosten van eventueel kamperen en maaltijden zijn voor eigen rekening…)

bij en onder de grote beuk, een mooiere plek is er niet..

Bij deze workshops didgeridoo maken werk ik samen met Charles Kemper, vakman op het gebied van houtbewerking en een prettige en enthousiaste collega!

IMG_0143

De didgeridoo’s zijn weer geboren uit de boomstammen en ze waren mooi!

didgeridooweek mei 2014 Almen 481

We werken liefst buiten op het mooie terrein van De Baankreis, bijvoorbeeld onder de grote beukenboom! Bij “minder weer” zoeken we een plek waar we droog kunnen werken.

IMG_0235